Redactie en uitgave: Historisch Archief Muiden. Burg. de Raadtsingel 32, 1398 BG Muiden.Tel.nr. 029426-4922

Special

 

 

ONTDEK HET GEHEIM VAN HET MUIZENFORT!

 

KOM EN DOE GRATIS MEE AAN DE SPEURTOCHT DOOR HET MUIDER MUIZENFORT MUSEUM.

Op woensdagmiddag 1 april van 12.00 tot 16.00 uur. Geen grap!  

Vestingplein 1 in Muiden  

Voor kinderen uit Muiden en Muiderberg van 6 t/m 12.

Wat betekenen die geheimzinnige letters en cijfers op die dikke betonnen bunker achter het fort?

 

PAASPATRONEN ZOEKEN
IN HET MUIDER MUIZENFORT MUSEUM

 

Op woensdagmiddag 1 april (geen grap dus) kunnen alle basisschoolleerlingen uit Muiden en Muiderberg gratis een kijkje nemen in het Muider Muizenfort Museum. Eventuele oudere kinderen en/of ouders betalen 2 euro entree.

 

Op deze dag gaat het MMM namelijk voor het eerst in dit seizoen weer open voor het publiek.

In de hal van het fort staan vitrines met allerlei voorwerpen die onder andere te maken hebben met de Mobilisatie van 1939-1940. Het Nederlandse leger maakte zich toen klaar voor de Tweede Wereldoorlog, hoewel Nederland hoopte neutraal te blijven en niet mee te hoeven vechten. Verder zijn er informatieborden over de vesting Muiden van 1200 tot 1940.

 

Buiten zijn er loopgraven, waar de soldaten in moesten vechten of wachten op de vijand. Je kunt kijken door de spleten van de observatiepost en griezelen in de donkere, roestige groepsschuil-plaats. Ook heb je een mooi uitzicht op de trekvaart en de polder vanaf de G-kazemat.

 

Kom en help zoeken naar de paaspatronen die de soldaten hebben achtergelaten. Neem je vrienden en vriendinnen mee en dwaal rond door het Muizenfort en de loopgraven!