E-mail: guus@ham-muiden.nl
Redactie en uitgave: Historisch Archief Muiden. Burg. de Raadtsingel 32, 1398 BG Muiden.Tel.nr. 029426-4922

Special

 

Tsunami-actie Java

Klik hier voor meer foto's...

“Op 17 juli 2006 stapte ik uit een becak (fietstaxi) voor een guesthouse in Pangandaran, West Java. Vijf minuten later denderde een tsunami het dorp in en vernietigde hotels, kampungs, vissersboten, warungs (winkeltjes) en huizen gelegen aan de grote, mooie baai.

Ruim 750 mensen verdronken, plusminus 85 worden nog vermist, 300 raakten gewond en duizenden raakten dakloos. In 3 minuten is het vissersdorp, dat ook bekend was als een leuk badplaatsje, veranderd in één grote ruïne. Verbijsterend om te zien. Je blijft er twee weken om te helpen de eerste rotzooi op te ruimen. Je vertrekt, voor jou is ’t voorbij, maar voor hen, wonend in de restanten van een hotel, guesthouse of in kleine noodtenten, begint het pas. Met twee lege handen bouwen aan een nieuwe toekomst.

Om een aantal mensen te kunnen helpen heb ik op naam van twee betrouwbare inwoners die ik reeds lang ken, ter plaatse een rekening geopend om hen financieel enigszins te kunnen helpen. Om dit te bereiken doe ik een beroep op u."

Paul Beudel

Stort uw gift op : Raborekening nr. 3431.08852   tnv Tsunami-actie Java

Het geld zal rechtstreeks naar hen overgemaakt worden. Zij zullen daarmee een klein aantal mensen kunnen helpen. Bijvoorbeeld :

  • Voor 20 euro hebben zij een nieuwe matras,
  • Voor 40 euro heb je weer twee tweedehands fietsen om te verhuren
  • Met 300 euro kun je een lening krijgen voor een nieuwe boot of een begin maken met het herbouwen van je huis of winkeltje

Voor verdere informatie kunt u bellen met Paul Beudel in Muiden; 0294-263157

Geef, al is het een kleinigheid. Voor hen is het heel veel waard!

 
Did you come to my page by SearchEngine? Click here to see my WebSite...