E-mail: guus@ham-muiden.nl
Redactie en uitgave: Historisch Archief Muiden. Burg. de Raadtsingel 32, 1398 BG Muiden.Tel.nr. 029426-4922

De Sluiz

 
 

 

Aflevering nr. 179 Wordt dit ons uitzicht op het IJmeer?

Afgelopen zaterdag 25 oktober 2008 onthulde de vereniging Milieudefensie een protestbord op de Westbatterij in Muiden. Aanleiding waren de plannen van Almere en Amsterdam om mogelijk 15.000 woningen buitendijks te bouwen bij Almere Pampus en een Ijmeer-spoorlijn aan te leggen van Almere naar Ijburg. Als dergelijke plannen werkelijkheid zouden worden betekent dit het einde van het weidse uitzicht over het Ijmeer vanaf de Westbatterij. Een hoge brug en flats in het water zouden tevens de doodsteek kunnen zijn voor de chartervaart vanuit Muiden. Dit weekend werden de bekende Muider Hardzeildagen gehouden, zodat er direct een link gelegd kon worden met de zeilvaart.

De demonstratieve onthulling van het bord werd voorafgegaan door een optocht door Muiden. Men verzamelde zich bij de Sluisbrug en trok onder begeleiding van een salsadrumband naar de dijk. Een dertigtal deelnemers uit Muiden en Muiderberg, waaronder wethouder Fred Winnubst en raadslid Jan Hylkema van de PvdA, waren aanwezig. Voorzitter van de bewonersvereniging Muiden/Muiderberg Charles Wiss hield een toespraak, waarna het rode doek van het bord getrokken werd. (Zie foto).

Door een reuzeverrekijker kijkend zag men het Ijmeer met een brug en woningen. De vraag: “Wordt dit uw uitzicht?” is slechts korte tijd te zien geweest, want het actiebord mocht van de Gemeente Muiden maar tot half vijf blijven staan.                                           GK.

 

 
 
Did you come to my page by SearchEngine? Click here to see my WebSite...