E-mail: guus@ham-muiden.nl
Redactie en uitgave: Historisch Archief Muiden. Burg. de Raadtsingel 32, 1398 BG Muiden.Tel.nr. 029426-4922

De Sluiz

 

 

Aflevering nr. 142: Wandel mee, A6-Anee

 

 

Vanmorgen hoorde ik bij “Vroege Vogels” op de radio dat er een wandeltocht naar het Naardermeer zou worden gehouden, tegen de aanleg van de A6-A9. Je kon je opgeven bij het station van Weesp. De start was om 11 uur. “Dat ga ik doen” dacht ik. “Even geen verhuiswerk vandaag.”

Groen Links organiseerde de actie. Femke Halsema liep ook mee. De zon scheen, maar het was maar een paar graden boven nul. Belangstellende buren hielden me enigzins op, waardoor ik later vertrok dan ik van plan was. Ik wandelde om half één naar Weesp. Femke was al weg toen ik om kwart over één lopend bij het station aankwam. Ik kreeg een folder met een routebeschrijving en liep fluitend in het zonnetje door het hart van Weesp naar Aetsvelt. Daar moest ik het weiland in en tegen de noordoosten wind lopen tot ik weer bij de Provinciale weg kwam.

Hier loopt het tracé van de toekomstige snelweg. Er waren nog wat wandelaars. Ik haalde hen in want mijn tempo lag hoger. Via een ander weilandje kwamen we bij de Lage Klompweg. Even verderop lag een pontje, naast een koek- en-zopie-tentje. Ik durfde niet in de rij voor de thee te gaan staan omdat er een nog langere rij voor het pontje stond. Onder het wachten at ik meegebrachte broodjes kaas. De ijskoude wind maakte dat ik snel afkoelde. Zo lang je in beweging was ging het wel, maar stilstaan was het ergst. Het bootje kon maar 18 personen tegelijk vervoeren. Aan de overkant van de Vecht liepen we in een lange rij richting de Keverdijk. Voorbij de spoorwegovergang volgde ik het modderige pad door de voormalige weilanden, langs pikzwarte, langharige runderen, terwijl er boven onze hoofden ganzen luid gakkend voorbij vlogen. Om kwart over drie bereikte ik de Visserij bij het Naardermeer. Weer een rij bij de thee en geen bekertjes meer.

Dan maar nog even een boottochtje maken door het winterse natuurgebied olv een gids van Natuurmonumenten. De man vertelde boeiend over de geschiedenis van het oudste Natuurmonument van Nederland. Ik wandelde tenslotte het laatste stuk naar Muiden, terwijl de Weespers en andere bezoekers in de speciale bus naar Weesp stapten. Koud, moe en met een grote blaar kwam ik om vijf uur thuis. Een mooie wandeltocht, maar of het helpt tegen de A6-A9? Waarschijnlijk niet. GK

 

 
Did you come to my page by SearchEngine? Click here to see my WebSite...