E-mail: guus@ham-muiden.nl
Redactie en uitgave: Historisch Archief Muiden. Burg. de Raadtsingel 32, 1398 BG Muiden.Tel.nr. 029426-4922

 
 

De geschiedenis van het Muider Muizenfort Museum in het kort

 

13 december 2003:

Op initiatief van Jan van der Heijden uit Muiderberg, bestuurslid van de Historische Kring Stad Muiden, komen vier mannen bij elkaar: Siem Rozendaal (HKSM), Klaas de Jonge (Menno van Coehoorn), Guus Kroon (Historisch Archief Muiden) en Jan vd Heijden zelf.

Doel: De P-bunker op het Muizenfort uitgraven en inrichten voor bezoekers,   loopgraven aanleggen, de observatiekoepel herplaatsen op een betonnen fundament, een webcam met monitors plaatsen, waarmee de Noordpolder virtueel onder water gezet kan worden en het geheel inrichten als een museum voor de Waterlinie met een twintigste eeuwse gevechtsstand.

11 september 2004:

Tentoonstelling over “de vesting Muiden door de eeuwen heen”   in het Muizenfort op Open Monumentendag, door de werkgroep die inmiddels mede bestaat uit Peter Claesen (Pampus), Hette Zijlstra (MOR) en Duco Luitse.

1 december 2004:

Subsidieaanvraag bij de provincie Noord-Holland voor het project “Beleefbare historie Muizenfort” door Hette Zijlstra namens de HKSM. Kort daarna komt de Muiderbergse architect Wiebe Hofman bij de werkgroep.

15 december 2005:

Presentatie voor de Commissie C van de Gemeente Muiden over de plannen van de Stichting Muider Muizenfort Museum i/o door Guus Kroon.

21 maart 2006 :

Harm Hasenaar, ontwerper en vormgever te Muiden komt het team versterken.

12 mei 2006:

Indiening 3 e aanvraag subsidie bij de Provincie N-H. Jacques Visser uit Muiden meldt zich aan als medewerker.

7 december 2006:

Subsidie van 42.500 euro toegekend door de Dienst Landelijk Gebied (NH). Van een andere dienst komt 35.750,- euro.

23 december 2006:

Opening van de groepsschuilplaats M4z op het Muizenfort door de Stichting Herstelling.

9 augustus 2007:

De Stichting Muider Muizenfort Museum wordt opgericht door Hette Zijlstra (penningmeester), voorzitter is Wiebe Hofman, secretaris wordt Guus Kroon.

De Stuurgroep bestaat verder uit Nanette Elfering, Peter Claesen,   (Pampus) Henk Nauta (HKSM), Jacques Visser en Harm Hasenaar.

8 september 2007:

Op Open Monumentendag presenteert de St. MMM zich aan het publiek dmv een inloopdag in het Muizenfort. Het werk buiten aan de loopgraven vordert gestaag. Het Muizenfortmuseum krijgt langzaam maar zeker vorm.

Het secretariaat is gevestigd op Burg. de Raadtsingel 32 1398 BG Muiden, tel. nr. 0294.264922

ham.muiden@planet.nl

 

 
 
Did you come to my page by SearchEngine? Click here to see my WebSite...